Mamre is statutair gevestigd te Rotterdam met als officieel bezoekadres het privéadres van haar secretaris. “De facto” vinden echter alle activiteiten plaats vanuit de Scots International Church Rotterdam aan de Schiedamse Vest 121, ingang Schiedamse Singel. De stichting kan gratis beschikken over de hal van deze kerk op de woensdagen.

De Schotse kerk is een Engels sprekende protestantse kerk die als sinds 1643 in Rotterdam gevestigd is. De huidige locatie is betrokken in 1952 nadat in 1940 hun kerkgebouw verwoest was door het bombardement op Rotterdam aan het begin van de oorlog. In de traditie van deze kerkgemeenschap was er altijd plaats voor mensen in nood in de stad Rotterdam. Sinds 1996 voert de kerk het predicaat “International” in haar naam. Met de Engelse taal als bindmiddel hebben vele gelovigen met geheel of gedeeltelijke buitenlandse afkomst (ca 40 nationaliteiten!) hun plaats gevonden binnen de kerkgemeenschap. Voor velen is Engels slechts hun tweede taal.

De kerk ligt in het centrum van Rotterdam, in de wijk Cool Zuid bij het uitgaansgebied van het Witte de With Kwartier. Toegankelijk voor een ieder die in het centrum verblijft of er op welke wijze dan ook naar toe reist. Het kerkgebouw ligt tegenover het Oogziekenhuis. Naast de kerk ligt een binnenstedelijk plein Het Landje, met een tennisbaan, een voetbalveld en een basketbalveld. De aangrenzende kerkmuur is verfraaid met een 30 m2 kunstwerk The Garden Wall Mosaic, dat op initiatief van de kerk door bijna 100 vrijwilligers van de kerk, de buurt en andere geïnteresseerden in ca 1 jaar is gemaakt.

The Garden Wall Mosaic

Here is a short film made by one of our young volunteers Michael Paton(13yrs). Enjoy!

Posted by The Garden Wall Mosaic on maandag 15 september 2014